Koken met Sissy

Koken voor kinderen van de basisschool

Wassen, snijden, kneden, roeren, mixen, proeven. Al deze zintuigen komen aan bod bij een kookles bij Sissy. Samen bezig zijn met het bereiden van lekkere gerechten is leuk, gezellig en leerzaam.

Tijdens de kooklessen leren de kinderen zelfstandig gerechten bereiden die ze eventueel met een beetje hulp ook thuis kunnen maken. In de keuken bij Sissy gaan de kinderen koken met recepten zonder pakjes of zakjes! Er wordt vooral gewerkt met biologische verse ingrediënten.

Door zelf met koken bezig te zijn worden kinderen vaak minder kieskeurig in wat ze eten. Ze leren spelenderwijs hoe ze een uitje handig kunnen snijden, deeg kneden, een gerecht op smaak brengen en nog veel meer. Als het gerecht klaar is mogen de kinderen het natuurlijk mee naar huis nemen, zodat ze het thuis kunnen laten proeven aan familie en vriendjes. Ook het recept krijgen ze mee, zodat ze het thuis nog eens kunnen maken.

De kooklessen worden één keer in de twee weken gegeven. In series van vijf lessen van 1,5 uur waarin twee zoete en drie hartige gerechten aan bod komen. Bij zoete gerechten kan je bijvoorbeeld denken aan een toetje, taart of koek. Bij hartige gerechten aan groente, vlees, salade, pasta, soep of een borrelhapje.

In de agenda staat de eerste reeks kooklessen al gepland….

Kosten: € 65,- (voor een reeks van 5 lessen) inclusief receptuur & verse ingrediënten

GOUDEN garde!

Na elke serie van vijf lessen krijgen de kinderen een diploma. Op elk diploma staat een andere kleur garde. Eerst een bronzen, dan een zilveren en als laatste de gouden garde!

Als ze het gehele traject hebt doorlopen hebben ze zoveel geleerd dat ze geheel zelfstandig een diner kunt samenstellen voor familie of vrienden!

DINER voor TWEE

En als kers op de taart mogen ze bij het behalen van de gouden garde een diner voor twee koken in de keuken bij Sissy en dit aan hun speciale gasten serveren. Hoe leuk is dat!

De kosten hiervan bedragen €59,- voor twee personen.