Kindercoach | Gezinscoach | Hulp bij echtscheiding

Sissy Herman

Ik heb een groot hart voor het helpen van anderen en hiervoor gebruik ik graag mijn creativiteit en enthousiasme.

Ik herkende mezelf in de gevoelige kinderen in mijn praktijk

Jarenlang werkte ik op een administratiekantoor. Na het verlies van mijn dochter Roos gooide ik het roer om. In 2015 startte de opleiding tot kindercoach. Daarna stroomde ik door naar de opleiding tot gezinscoach (2017). In 2016 richtte ik mijn praktijk Sissy Coacht! op.

Direct kwamen er veel (hoog)gevoelige kinderen in mijn praktijk. Als kind was ik een gevoelig meisje en ik herkende mezelf in de gevoelige kinderen in mijn praktijk. Daarom heb ik specifiek een training gevolgd om kinderen met hun gevoeligheid te begeleiden zodat zij hun gevoeligheid niet meer als belemmering zien maar als kracht.

Aandacht

Ziekte liep als een rode draad door ons gezin. Dit was voor mij als tiener een nare tijd met veel pieken en dalen en onzekerheid als gevolg. Tijdens mijn opleiding werd mij de vraag gesteld wat iemand in mijn jeugdjaren voor mij had kunnen betekenen, om die tijd wat lichter te maken. Mijn antwoord was: “aandacht”.

Dat was wat ik nodig had als kind. Dat is ook wat de kinderen in mijn praktijk nodig hebben in een dergelijke situatie. Om kinderen nog beter te begeleiden heb ik een verdiepingstraining gevolgd bij het expertisecentrum omgaan met verlies. Nu kan ik gezinnen in een situatie van ziekte en rouw nog beter helpen.

Hoe krijg ik de balans weer in mijn gezin?

Positiviteit, enthousiasme, kracht, intuïtie, eigenwijs, gevoelig, bewust en recht-door-zee, dat zijn de woorden die mij als coach maar zeker ook als mens typeren. Dit zijn ook de eigenschappen die mij door mijn echtscheiding hebben geloosd.

Echtscheidingen is ook een specifiek onderwerp in de praktijk. Ik ontmoet vaak kinderen en hun ouders in een echtscheidingssituatie. Van ouders krijg ik vaak te horen dat er veel spanning in huis is. Ouders en ook kinderen hebben te maken met schuldgevoel. Hoe krijg ik de balans weer in mijn gezin?

Daarom heb ik de training gevolgd om het New Beginnings Programma aan te bieden in mijn praktijk. Dit programma is speciaal voor ouders die een positieve start met hun kinderen wensen tijdens of na hun scheiding. Ik coach graag kinderen en hun ouders in echtscheidingssituaties.

Natuurlijk ben ik geïnteresseerd in alles waar kinderen zich mee bezig houden. 
Wat is de reden van een bepaald gedrag of emotie bij een kind? Hoe kunnen we samen kijken naar mogelijkheden binnen het gezin zodat kinderen en hun ouders weer in hun kracht komen en samen positief weer verder kunnen?

Mijn opleidingen

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over een bepaald onderwerp?

Contact

Sissy Herman Coaching & Begeleiding

 

Tinie de Munnikstraat 27 - 39
5151VW Drunen

T: 06 - 363 29 221
M: administratie@sissyherman.nl

Adiona

Aangesloten bij stichting Adiona

Regio Hart van Brabant

In het kader van de jeugdwet hebben we contacten met gemeenten binnen de regio.